Livestreams en eindejaarsgroet

Beste leden van HJK11,

Een jaar geleden zongen we met elkaar in de Doelen van Rotterdam. Het hoogtepunt van ieder HJK-seizoen. Wat vinden we het allemaal erg dat we dit moeten missen door de maatregelen die er nu gelden in ons land.
In een eerdere mail hebben we jullie laten weten dat er wel een eindejaar livestream gegeven wordt. Nu hebben onze muzikanten van het HJK 2 prachtige livestreams opgenomen. 

Deze concerten zullen uitgezonden worden op donderdag 31 december 2020 om 21.30 uur en op vrijdag 1 januari 2021 om 19.45 uur.
De livestreams zijn te bekijken op Facebook, op de Facebookpagina van Duo 4 handen of op YouTube, op het YouTube kanaal van Duo 4 handen. Deze concerten zijn speciaal voor jullie opgenomen. Onze musici dragen jullie een warm hart toe in deze tijd, nu we niet samen kunnen komen om met elkaar te zingen, komen de musici van het HJK naar jullie toe met 2 livestreams. 

We hopen dat jullie deze livestreams met veel plezier zullen kijken en hiervan kunnen genieten. Schroom niet om de stukken die bekend zijn mee te zingen!

We wensen jullie een goede jaarwisseling toe!

Met vriendelijke groet,
Werkgroep HJK11

Regioconcerten/jubileumconcert Peter Wildeman

Beste leden van het HJK/HJO-11,

De concerten die gepland stonden voor het najaar, moesten we helaas wegens de huidige maatregelen cancelen. Ook wij moeten hierin de richtlijnen volgen van het RIVM, hoe graag we ook zouden willen. Het heeft ons als organisatie heel veel energie gekost, maar we zullen er mee moeten dealen.

We hopen D.V. in december 3 of 4 regio-opnames te maken in diverse regio’s: Noord, Midden (1 of 2 keer) en Zuid. Indien we met 30 mensen mogen zingen, dan worden we gefilmd en uitgezonden, tevens zit er een korte repetitie voor.

De data die nu gepland zijn voor de HJK-regio concerten (onder voorbehoud) zijn:
17 december (Dordrecht regio) 19 december (regio Noord-Veluwe), 21 december (regio Veenendaal/Rhenen) en 24 december (regio Zeeland). Na medio november hierover meer (afhankelijk van het RIVM).

 
Jubileumconcert Peter Wildeman
Het Jubileumconcert van Peter Wildeman vindt nu plaats op D.V. 12 juni 2021 in de grote kerk van Dordrecht. Mocht er van het voorjaar meer kunnen, dan komen er wellicht nog enkele concerten c.q. muzikale momenten bij. Het is een wat ander jaar, en we hopen op jullie begrip. We kijken er naar uit je weer te mogen ontmoeten.

We hopen en bidden als HJK-bestuur op betere tijden, en beseffen dat met alles wat we plannen, niets zelf in de hand hebben. We wensen jou ook sterkte in deze coronatijd.

 
Als er naar aanleiding van deze mail nog vragen zijn, horen wij dat graag!

Met vriendelijke groet,
Musici en werkgroep HJK

Vervolg HJK 11

Beste leden van HJK11,

Het is voor ons een roerig HJK11-jaar. Helaas hadden we dat ook anders gezien. Maar ik denk dat iedereen wel begrijpt dat Covid-19 het een en ander op zijn kop heeft gezet.

De concerten van 31 oktober en 14 november worden verplaatst. We proberen in te zetten op online-evenementen en wanneer mogelijk
tillen we het e.e.a. over het nieuwe jaar heen. Concreet betekent dit ook dat HJK12 ook later gaat opstarten.

We kijken ernaar uit om jullie in de toekomst weer te mogen ontmoeten. Blijf vooral oefenen met de oefenbestanden!

We wensen jullie ook veel sterkte en Gods zegen toe in deze moeilijke tijd!

Vriendelijke groet,
Musici en bestuur HJK

(in de mail hebben alle koorleden een uitgebreide versie)

Aanmelden HJK 12 van start – verlengd t/m februari 2021!

De eerste aanmeldingen voor het nieuwe seizoen, HJK 12, komen al binnengedruppeld. 

Sommige mensen twijfelen nog om zich aan te melden, gezien de onzekerheid rondom het coronavirus. Dat begrijpen wij. Daarom is er de mogelijkheid om je tot eind februari 2021 op te geven i.p.v. eind december 2020. Dat betekent dat onze repetities van maart t/m mei 2021 zijn.

We hopen jullie D.V. volgend seizoen weer in goede gezondheid te mogen ontmoeten! 

Eerste concert HJK 11

Beste koor- en orkestleden,

Ons eerste concert van dit seizoen komt eraan. D.V. zaterdag 5 september wordt het concert uitgezonden door Duo4handen.

We hopen jullie allemaal in goede gezondheid te mogen ontmoeten! 

Besluit bestuur UPDATE

Beste HJK-leden,
 
Het voornemen is om het HJK-seizoen van dit jaar zoveel als mogelijk te verplaatsen, of alternatieve invulling aan te geven. Vooralsnog is het plan om eind augustus te starten met twee live Facebookconcerten, en vanaf september de concerten die gepland stonden verder uit te voeren. Zo is ons eerste concert van mei verplaatst naar D.V. 14 november (Jubileumconcert Peter). 
 
Natuurlijk is de periode vanaf september t/m januari onzeker als het gaat om concerten geven. We hopen deze zomer de ontwikkelingen op de voet te volgen, en dan kan de info van onze kant weer aangepast worden. Stel dat concerten geven nog steeds geen optie blijkt te zijn, dan willen we die verplaatsen naar 2021 (m.a.w. de HJK 11 concerten schuiven dan op tot een periode waar dat wel mogelijk is). 
 
Leestip: In de mail hebben jullie een link ontvangen naar het protocol en aanvullende richtlijnen voor de koorsector. 
 
Hartelijke groeten,
Bestuur HJK

Besluit bestuur t/m D.V. 1 juni

Beste koor-en orkestleden,

Zoals jullie allemaal wel in het nieuws gevolgd hebben, mogen we vanwege het corona virus geen evenementen en bijeenkomsten houden tot 1 juni. Dit betekend dat al onze geplande repetities niet door kunnen gaan. Ons eerste concert van D.V. 9 mei in Dordrecht komt dus ook te vervallen. We vinden het heel jammer als bestuur om dit te moeten meedelen, maar willen ons wel aan de regels houden van de overheid.

Het jubileumconcert van 9 mei willen we verplaatsen naar D.V. 14 november Grote kerk Dordrecht.

Zodra wij meer weten hopen we jullie verder te informeren.
We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en jullie allemaal weer in gezondheid te kunnen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Lydia en Joanne
Secretaresse HJK

Repetities HJK komende weken

Beste leden van het Hollands jongerenkoor- en orkest,

Jullie zullen ongetwijfeld alle berichten en maatregelen omtrent het corona-virus hebben gevolgd de afgelopen dagen. Het is duidelijk dat we in een bijzondere, onrustige en onzekere tijd terecht zijn gekomen.

We hebben besloten om voorlopig geen repetities te houden tot in ieder geval 6 april. We zijn op de repetities niet met 100 personen, maar er wordt opgeroepen daar waar kan sociale contacten te vermijden en thuis te blijven. Ook zijn er koorleden onder ons die in de risicogroep vallen. Hierin is het verstandig om onze verantwoordelijkheid te nemen als bestuur.

We wensen jullie allemaal Gods wijsheid en kracht toe. We hopen dat deze tijd tot een zegen mag zijn voor ons allemaal!
Veel sterkte gewenst.

Hartelijke groeten,

Bestuur HJK

Jubileumconcert Peter Wildeman

Kaarten voor het jubileumconcert van onze dirigent, Peter Wildeman zijn al te bestellen! Bent u/jij er ook bij?

Kaarten bestellen via: www.peterwildeman.nl